12:21:00

Bułki hamburgerowe


Domowe bułki do hamburgerów są tańsze od sklepowych mają lepszy skład.

50g drożdży
250g mleka
30g cukru
50g miękkiego masła
1 łyżka miodu
pół łyżeczki soli
300g mąki pszennej
200g mąki kukurydzianej 
sezam do posypania

Do misy wkładamy drożdże, ciepłe mleko,cukier.
Miksujemy.
Dodajemy miękkie masło,miód,sól,mąki.
Dokładnie wyrabiamy ciasto przez ok.2 minuty.
Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie formujemy bułki.Wierzch smarujemy mlekiem i obsypujemy sezamem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180' 15-20 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 P O D N I E B I E N I E , Blogger